Како да отворан нов билет за поддршка на ниво на корисник?


Постапката за да креирате нов билет за поддршка е:

 1. Најавете се со вашето корисничко име и лозинка на клиентскиот панел;

 2. Кликнете на полето “Поддршка” во главното мени, за да пристапите до системот за подршка (Service desk). Системот за подршка (Service desk) ви овозможува отварање и следење на моменталната состојба на вашите билети. 3. Кликнете на копчето “ОТВОРИ БИЛЕТ” за да отворите нов билет.

 4. Пополнете го формуларот за нов билет:

 1. Внесете предмет (наслов) на билетот;
 2. Изберете оддел на кој сакате да го насочите билетот од листата на понудени одговори;
 3. Изберете приоритет на билетот (пр. низок, среден или висок);
 4. Изберете услуга од понудените опции;
 5. Внесете содржина на билетот;
 6. Прикачете датотека/и (слика, документ, видео итн.), на копчето „+“ може да додадете повеќе полиња за прикачување повеќе датотеки;
 7. Зачувајте, потврдете и испратете го билетот;

Дали го најдовте овој напис корисен?