Како да отворам нов билет за поддршка на ниво на проект?


За да отворите нов билет за поддршка кој ќе можат да го гледаат сите членови на проектот:

 1. Се најавувате со вашата електронска пошта и лозинка на клиентскиот портал;
 2. Во главното мени го бирате линкот „Проекти“;
 3. Од табелата со проекти го избирате проектот за кој сакате да отворите билет за поддршка;
 4. Од менито за проектот избирате „Билети“;
 5. Кликнете на копчето “ОТВОРИ БИЛЕТ” за да отворите нов билет.
 6. Пополнете го формуларот за нов билет:

 1. Внесете предмет (наслов) на билетот;
 2. Изберете оддел на кој сакате да го насочите билетот од листата на понудени одговори;
 3. Изберете приоритет на билетот (пр. низок, среден или висок);
 4. Изберете услуга од понудените опции;
 5. Внесете содржина на билетот;
 6. Прикачете датотека/и (слика, документ, видео итн.), на копчето „+“ може да додадете повеќе полиња за прикачување повеќе датотеки;
 7. Зачувајте, потврдете и испратете го билетот;

Дали го најдовте овој напис корисен?